Över hela världen växer rörelser fram som värnar om småskaligt, lokalt eller regionalt producerade matvaror. Skåne följer trenden. Från skånska gårdar kommer charkvaror, ostar och inläggningar men också grönsaker, kött, frukt och kryddor. Så vi borde kunna slå oss för bröstet och känna oss nöjda.
Mottot: Think global, eat local.
Var får man tag på dessa varor såvida man inte ska åka runt till odlare och uppfödare över hela regionen? Hur får man reda på vad som finns att köpa just nu?
Här kommer Bondens Skafferi in i bilden
Hos oss kan man se vad som finns på hyllorna hos Skånes producenter och göra sin beställning. Bondens Skafferi sköter även distributionen. Vi har själva krögarbakgrund och har slitit håret i förtvivlan över att inte kunna erbjuda lokala, förstklassiga råvaror bara för att logistiken saknas.
Bondens Skafferi är länken som får råvaror från skånska gårdar att hamna på matsedeln. Den som äter närproducerad mat blir nyfiken på var den är producerad, vem som står bakom och hur det gått till. Genom att äta lokalproducerat får vi en relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas.
För dig som driver restaurang eller delikatessbutik
Bondens Skafferi hjälper dig som driver restaurang eller delikatessbutik att möta kundernas växande intresse för mat som odlas eller föds upp i trakten där man själv lever och bor. Samtidigt vill vi underlätta för producenterna att få avsättning för sina varor.
Exempel på vad som finns i vårt skafferi
- Charkuterier
- Ostar & inläggningar
- Grönsaker & kryddor
- Kött
- Frukt